Geçen yıl histeroskopi ile uterus septum ameliyati oldum. Ameliyat basarili geçti ancak rahimde hala biraz basıklık var. Bu sene aynı merkeze tup bebek tedavisi icin gittiğimde, yeniden histeroskopi yapmayı önerdiler. Dışarıdan başka bir doktor ise iki rahim filmini karşılaştırıp yeni bir ameliyatın gerekli olmadığını, basıklık olsa bile kavitenin yeterli olduğunu söyledi. Ameliyati yapan merkezin yeniden histeroskopi istemesi kafami karıştırdı. Sizce ikinci defa histeroskopi ve operasyon gerekli midir? Sakıncaları var midir?

Verilen Cevaplar
  • Bülent Tıraş :

    24 Eylül 2018

    Merhaba,

    Rahim tüp filminizin kendisini görmeden ve ultrasonografinizi yapmadan bu soruya bir cevap verilmesi doğru olmaz. Histeroskopi doğru endikasyonlar ile yapıldığında gebelik şansınızı arttıran bir işlem olabildiği gibi iyi teknik kullanılmadan yapılan işlemlere bağlı rahim içinde yapışıklık gelişimi de söz konusu olabilir. Randevu almak isterseniz iletişim bilgilerinizi paylaşmanız halinde asistanım Bayan Naslihan İlkılıç tarafından size en kısa zamanda dönüş sağlanacaktır.

    Saygılarımla,
    Prof. Dr. M. Bülent Tıraş.

     Cevapla
Bu soruya bir cevap verin