PLT Nedir? Normal Değerleri Kaç Olmalıdır?

Comments ( 16 )

  • Merhabalar. Bugun kan tahlili sonucuma gore kanimda kiyulasma gorulmus bu nedenle buyuk bir hastaneye gitmemi soylediler. Bursa veya canakkalede Hemotoloji bolumu olan hastane bakiyorum. Plt degeri 504 cikti. Cok Acilen gitmem gerekir mi. Yoksa yukseklik az mi.

  • benim plt degerlerim cok uzun süredir 430-500 arasinda seyrediyor. Yine uzun zamandır 100’luk coraspin kullaniyorum. coraspinin miktarini mi artirmaliyim? Ne yapmalıyım? Tesekkurler..

  • PLT değerim 394 çıktı.normal midir?acaba?yükseklik yada düşüklük varmı?

  • Merhaba,kızım antibiyotik alıyor yaklaşık 5 gündür.ilk gün 411 çıkmıştı plt si.bugün ise 482 çıktı.geçen ölçümde beyaz küresi 27,27 çıkmıştı şimdi 7,61 çıktı.doktor beyaz küre için istemişti ikinci tahlili.plt ye hiç bakmadı ve yorum yapmadı.kızım 5 yaşında.bu plt yüksekliği enfeksiyon ve tedavi sebebinden midir yoksa sizce tehlikelidir durum olabilir mi?