
Tüp bebek tedavisi, doğal yollardan veya ek yardım yöntemleri ile gebelik elde edemeyen çiftlerin bebek sahibi olabilmeleri için çok geniş imkanlar sunuyor. Lakin tedavi sürecinin karmaşık olması, bol bol ilaç alımı olan prosedürlerden oluşması ve bunun yanında yüksek bir stres kaynağı olması sebebiyle bu süreçler boyunca hem fiziksel hem de manevi olarak çeşitli zorlukların üstesinden gelmeniz gerekeceğini unutmamak gerekiyor. Dilerseniz ilk olarak tüp bebek sonrası adet gecikmesine sebep olabilen etkenleri, tüp bebek süreciyle birlikte görelim.
Tüp bebek tedavisindeki başarı oranınızı hesaplama aracımızdan hesaplayabilirsiniz.
https://www.bulenttiras.com/tup-bebek-basari-orani-hesaplama
Tüp Bebek Süreci Nasıl İşler?
Tüp bebek tedavisine başlanırken, hem siz hem de eşiniz üzerinde gerçekleştirilen testler ile kullanılması gereken ilaçların dozları ve tedaviye uygunluğunuz tespit edilir. Zira ilk olarak anne adayının yumurtalıklarının fazla çalışması ve neticesinde çok sayıda yumurta elde edilmesi hedeflenir. Her kişiye özel olarak belirlenmiş olan doz sayesinde yumurtalıklar birden fazla yumurta üretirler ve ilaç tedavisinin ardından bu yumurtalar toplanırlar.
Yumurta toplama sürecinin ardından baba adayının spermleri ile anne adayının yumurtaları birleştirilirler ve ortaya embriyolar çıkar. Bu embriyoların anne rahmine yerleştirilmeleri ile birlikte tüp bebeğin tutup tutmayacağını görmek için bir bekleyiş dönemi başlar.
Tüp bebeğin tutması durumunda zaten adetler kesileceklerdir ve gebelik başlayacaktır. Fakat tüp bebek tutmasa bile bir iki ay boyunca düzensiz ve gecikmiş adetlerle karşılaşmak da mümkün olmaktadır.\r\n
Tüp Bebek Sonrası Adet Gecikmesi
“2022yılı güncel tüp bebek fiyatları” için yazımızı okuyabilirsiniz.
Tüp bebek tedavisinde gebelik elde edilemezse bile kadınların adet dönemlerinde gecikmeler ve düzensizlikler baş göstermektedir. Bunun en temel sebebi, hem kullanılan ilaçların hormon içerikli olmaları, hem de tüp bebek dönemindeki yüksek stresin adet düzeni üzerindeki etkileri. Yapılan araştırmalar, adet düzeni ile stres arasında yüksek bir ilişki olduğunu gösteriyor ve hormonal ilaçların yanında bu stres ve ruhsal çalkantı dönemi de yine adet gecikmelerinde yüksek oranda etkili.
Fakat adet gecikmesinin üzerinden iki hafta geçtikten sonra adetin kendi kendine gerçekleşmesi beklenmektedir. Lakin bunun üzerinden de zaman geçmesine karşın hala adet göremiyorsanız, doğum uzmanınızla görüşmeniz ve bu gecikmenin sebepleri üzerine gerekli tahlilleri gerçekleştirmeniz faydalı olacaktır.

Tüp Bebek Sonrası Kanama
Tüp bebek uygulamasının gerçekleştirilmesinden sonra bazı kadınlarda bir yerleşme kanaması olabilmektedir. Bazı kadınlar bunu adet kanamaları ile karıştırıyorlar ancak esasen embriyonun rahme yerleşmesi sırasında ortaya çıkan pembe veya kahverengi renkli bir akıntı olduğunu belirtmek gerek.
Dolayısıyla bu akıntıyı gördüğünüzde hemen bebeğin tutunamadığını düşünmemeniz gerekli. Bazı vakalarda tamamen kırmızı bir kanama görülmesi mümkün ve böylesi bir kanamada ise kesinlikle uzmanınıza görünerek durum tahlili yaptırmanız gerekli. Zira pembe ve kahverengi kanamalar normal karşılanabilirken, tamamen kırmızı bir kanamanın olması beklenmeyen bir durumdur.
Bunun yanında, rahim çizdirme ile gebeliği kolaylaştırmak için bir deneme yapıldıysa, bunun da bir miktar kanama yönünde etkileri olabilmektedir. Telaş etmeden önce uzmanınızla görüşmeniz beklenen ve beklenmeyen şeyler konusunda size özel bir bilgi almanızı sağlayacaktır.

Başarısız Tüp Bebek Sonrası Adet
Tüp bebek tedavisinin başarısız olmasının ardından gebelik oluşmadığı için, kadın rahmi yeniden normal yumurtlama ve adet döngüsüne dönmek isteyecektir. Fakat bu dönemdeki hormon ilaçları kullanımı sebebiyle adetin yeniden eski düzenine dönmesi 1-2 aylık bir süreci bulabilmektedir.
Fakat başarısız denemenin ardından yeni bir deneme yapmak isteyen çiftler, bunun için 1 aylık bir bekleme sürecini geçirmeliler. Çünkü arka arkaya uygulanacak olan ilaç tedavileri, maalesef uzun vadede vücudun hormonal dengesinin iyice şaşmasına neden olacaktır ve bedene kendini düzene sokması için bir vakit verilmesi gerekmektedir.
Başarısız tüp bebek sonrası adet bu 1 aylık bekleme sürecinde ortaya çıkabilir fakat yeni deneme için yeni ilaç tedavisine başlanması sayesinde adet düzeni yeniden değişecektir. Bazı vakalarda adetin pek bozulmadığı, bazılarında ise tamamen bozulduğu görüldüğü için kendi durumunuza uygun olarak doktorunuzla görüşmeniz gerekiyor.
Adet Gecikme ve Düzensizliklerine Karşı Ne Yapılabilir?
Tüp bebek tedavisinin başarısız olmasının ardından ortaya çıkan adet düzensizliğinden kurtulmak aslında o kadar da zor değil. Doğru bir beslenme düzeni takip etmek, stresten uzak durmak, uykuyu almak ve biraz da egzersiz yapmak, vücudunuzun kendini toplaması ve eski düzenine devam etmesi için ciddi imkanlar sunacaktır. Sağlıklı bir bedene ve ruh haline sahip olmanın kadınlarda adet düzeni konusunda ciddi etkileri bulunuyor ve tedavi süresince kendinize pek dikkat etmediyseniz, en azından bu dönemde toparlanmak için dikkatli olmalısınız.
Azosperm olan sperm hucresi olmayan bi erkek de nasıl tüp bebek olur
Tadavin başarısızlıkla sonuçlandı. 1 kez adet gördüm erken oldu ve erken bitti 2. Adet görmem tarih ise 2 hafta gecikti kan testi yanlış sonuç vermiş olabilir mi
Tüp bebek tedavisinden 12. Gün kan testinden olumsuz sonuç aldık doktorumuz kesin gebelik yok dedi şuan 15. Gün adet döneminden 4 gün geçti leke gördüm fakat henüz adet görmedim ilaçların etkisi olduğunu düşünüyorum . lekelenme devam etmiyor şuan gebelik olma ihtimali var midir
Hocam selam, \r\nHastanız Sema AYANIN eşiyim, tedavide havuz sistemi yapıyorsunuz, 17 haziran da yumurta toplama yapıldı ve 1 embriyo elde edile bildi, toplama sonrası 25 haziran da adet görüldü, ikincisi tedavi için ağustos ayını planlıyorduk ama 2 nci adet 25 temmuz olması gerekirken, bugün 3 ağustos hala adet görülmedi, Ne yapmamızı önerirsiniz, adet gecikmesi önümüzdeki tedaviyi nasıl etkiler, birde bu tip durumlarda hastaneden kime ve nasıl ulaşa biliriz,