Ay Ay İkiz Bebeklerin Anne Karnındaki Gelişimi

3 Haftalık Tek yumurta ikizi olmayan ikizler en yaygın tür durumundalar. Her bebek kendi döllenmiş yumurtasından(zigot) büyür ancak tek yumurta ikizlerinde tek bir yumurta döllendikten sonra ikiye ayrılır ve gelişimine bu şekilde devam eder. 3 haftalıkken bu zigotların her biri, yüzlerce hücreden oluşan toplardır ve buna blastokist adı verilir. Bu blastokistler rahim dokusuna gömülürler. 4…

Gebelikte 8. Ay

Hamileliğin 8. ayı; yirmi dokuzuncu, otuzuncu, otuz birinci ve otuz ikinci gebelik haftasını içerir. Gelin, bu haftalarda bebeğin gelişimi nasıl olur birlikte bakalım. Gebelikte 8. Ay: Yirmi Dokuzuncu Hafta Bebeğin Hayatı Nasıl Değişiyor? Bebeğiniz şimdi yaklaşık 1.3 kilo ağırlığındadır ve baştan topuğa kadar 38 santimden biraz daha uzundur. Kasları ve akciğerleri olgunlaşmaya devam ediyor ve…

Gebelikte 7. Ay

Hamileliğin 7. ayı; yirmi beşinci, yirmi altıncı, yirmi yedinci ve yirmi sekizinci gebelik haftasını içerir. Gelin, bu haftalarda bebeğin gelişimi nasıl olur birlikte bakalım. Gebelikte 7. Ay: Yirmi Beşinci Hafta Bebeğin Hayatı Nasıl Değişiyor? Başından topuğuna, bebeğiniz yaklaşık 35 cm uzunluğundadır. Onun ağırlığı 680 gram ama bazı bebekler uzun ve yalın görünümünü değiştirmeye başlıyor. Öyle…

Gebelikte 6. Ay

Hamileliğin 6. ayı; yirmi birinci, yirmi ikinci, yirmi üçüncü ve yirmi dördüncü gebelik haftasını içerir. Gelin, bu haftalarda bebeğin gelişimi nasıl olur birlikte bakalım. Gebelikte 6. Ay: Yirmi Birinci Hafta Bebeğin Hayatı Nasıl Değişiyor? Bebeğiniz artık bir kilonun dörtte biri ağırlığındadır ve yaklaşık 27 cm uzunluğundadır. Kısa sürede dövüşme hareketleri tam teşekküllü tekme ve darbelere…

Gebelikte 5. Ay

Hamileliğin 5. ayı; on yedinci, on sekizinci, on dokuzuncu ve yirminci gebelik haftasını içerir. Gelin, bu haftalarda bebeğin gelişimi nasıl olur birlikte bakalım. Hamilelikte 5. Ay: On Yedinci Hafta Bebeğiniz Hayatı Nasıl Değişiyor? Bebeğinizin iskeleti yumuşak kıkırdaktan kemiğe dönüşüyor, göbek bağı (plasentayı annenin besinine bağlayan kordon) daha güçlü ve daha kalınlaşıyor. Bebeğiniz şimdi 140 gram…

Gebelikte 4. Ay

Gebeliğin 4. Ayında Bebek Gebeliğin 4. Ayı ile beraber, ikinci üç aylara yani 2. Trimestıra girmiş bulunuyorsunuz. Gebeliğin 4. Ayı, gebelik haftalarının 12 ve 16. Haftalarını kapsamaktadır. Bu ay gireceğiniz ultrasonda bebeğinizi ayırt etmeniz mümkün. Artık bebeğin vücudu daha belirginleşti, parmakları ayrıldı. Bebeğiniz artık tam olarak küçük bir insan görünümü almış durumda. Bu aylarda, diğer…

Gebelikte 3. Ay

Gebeliğin 3. Ayında Bebek Gebeliğin 3. Ayı ile beraber ilk trimesterın sonuna gelmiş bulunuyorsunuz. Bebeğiniz gebeliğin 3. Ayında embriyonik dönemindedir. Dışarıdan hamile olduğunuz bu dönemde anlaşılmayabilir. Ancak mide yanmaları, ekşime ve hazımsızlık gibi problemler artabilir. Gebeliğin bu ayından sonra, gebelik belirtileri için şikayetleriniz azalacak. Yani memelerde hassasiyet, duygusallaşma, sabah bulantıları gibi belirtiler bu aydan itibaren…

Gebelikte 2. Ay

Hamileliğin 2. ayı; beşinci, altıncı, yedinci ve sekizinci gebelik haftasını içerir. Gelin, bu haftalarda bebeğin gelişimi nasıl olur birlikte bakalım. Gebelikte 2. Ay: Beşinci Hafta Bebeğin Hayatı Nasıl Değişiyor? Embriyonun uterusta hızla büyüyor. Bu noktada, bebeğiniz bir susam tohumu büyüklüğünde ve daha çok insandan küçük bir iribaşa benziyor. Üç katmandan oluşuyor; ektoderm, mezoderm ve endoderm;…

Gebelikte 1. Ay

Hamileliğin 1. ayında anne karnındaki bebek ne durumdadır? Gebeliğin birinci ayında, anne adayları adet gecikmesi yaşamaktadır. Gebelik testi kanda ya da idrarda yapılabilir. İdrar ya da kan testinin yapılması, adet gecikmesinden 4 gün sonra yapılmalıdır. İdrarda gebelik testinin pozitif çıkması durumunda, rahimdeki bebek henüz milimetrik ölçülerdedir. Henüz gebelik, hücresel olarak farklılaşmaya başlamıştır ve birkaç hücreden…